Pentuja

        

Tiukun kuvat Leena Liukkonen

                  

Hukka, kuvat Petra Korkiakoski ja Arja Tomminen

Pentuja syntynyt 12.1.2019

Tiuku, Riihisillan Sinipiika, on synnyttänyt 2 urosta ja 2 narttua. Pentujen isä on  Hukka, Nereaneidon Helisevä Hukka.

Tiuku on kolmevuotias riistanvärinen, iloinen, melko pitkärunkoinen narttu. Tiuku harrastaa emäntänsä kanssa TOKOa. Tiukulla on B/B lonkat (indeksi 106), terveet silmät, polvet ja kyynärät.  Tiuku on DM- ja Pompen -kantaja, prcd PRA -terve. Tiuku elää muutaman koiran laumassa kerrostalossa. Tulee toimeen muiden koirien ja lastenkin kanssa.

Hukka on nelivuotias riistanvärinen, reipas, melko kookas uros. Hukka elää pikkulapsiperheessä  ja on ystävällinen ja tottelevainen koira. Hukalla on A/A lonkat (indeksi 118) ja terveet silmät, kyynärät ja polvet. Hukka on prcdPRA-, DM- Ja Pompen-terve.

Pentue on molemmille ensimmäinen ja Lappalaiskoirat ry jalostustoimikunnan hyväksymä yhdistelmä.  Saapa nähdä millaisia ”kilikelloja” sieltä tulee, kun emä on tiuku ja isä helisevä !

 

Valma, Riihisillan Nektari, on tarkoitus astuttaa seuraavasta juoksusta.  Sulhoksi on valikoitunut nyt viimeisimmän pentueeni isä, Iki-Wanhan Miesi Kaamosaika, Wili. Wili on ollut geenitutkimuksissa ja todettu terveeksi  prcdPRA:n, Dm:n ja Pompen osalta. Valmahan on Pompen- ja prcdPRA- terve, mutta  DM-kantaja, joten on tärkeää, että tuleva sulho on siitä terve. Wili on hyväkuntoinen, varma ja hyvä astuja, joten siitä ei nyt pitäisi jäädä kiinni.  Valman juoksuja odotellaan ihan lähiaikoina alkavaksi. Yhdistelmä on Lappalaiskoirat ry jalostustoimikunnan  hyväksymä.

Valma on nyt treffaillut Wiliä useasti ja menee ultrattavaksi helmikuun alkupuolella, jotta nähdään onko pentuja tulossa.